Vasárnap ismét bizonyíthat szuperóriás-műlesiklásban.
Kicsúszott a pálya nyomvonaláról és a friss hó miatt már nem tudta folytatni menetét Miklós Edit az alpesi sí világkupa szuperóriás-műlesikló versenyén, a franciaországi Val d' Isere-ben. A számot az amerikai Lindsey Vonn nyerte.

A világkupa sorozat hétvégi állomásán eddig az időjárás és elsősorban a nagy mennyiségű friss hó jelentette a legnagyobb kihívást a rendezőknek és a versenyzőknek. Miután törölni kellett a leikló számot, ma a szuperóriás-műlesiklást bonyolították Val d'Isere-ben. A pályán a lehetőségekhez képest sikerült jó versenykörülményeket teremteniük a szervezőknek, ám a sűrű köd miatt többször is megszakították a futamot. Miklós Edit 52-es rajtszámmal indult el, de a második mérési pont után kicsúszott, és már nem tudott visszatérni a pálya nyomvonalába.

„Sokat havazott az utóbbi napokban. Amennyire lehetet, jól megcsinálták a pályát, de ha kicsúsztál a ruccsolt pályavonalról, akkor a friss hó megakasztott. Velem is ezt történt. Éppen, hogy sikerült a kapu között a zászló alatt átbújnom. De minden rendben, nem estem el, a térdem is remekül van! A pálya felső részében, amig ki nem estem, addig a hó- és látási viszonyokhoz képest nem volt egy rossz menet” – mondta Miklós Edit a verseny után.

Vasárnap, a tervek szerint 10.30-tól egy újabb szuper-G futamot rendeznek, melyen várhatóan Miklós Edit ismét versenyez.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.