Két sífutónk, Bere Larissza és Holló Martin szeptember 7-15. között FIS nemzetközi edzőtáborban vett részt Muskatal István edzővel az olaszországi Predazzoban. A tábor utolsóelőtti napján rendezett FIS felmérő versenyt Larissza megnyerte, ami korábban egy magyar versenyzőnek sem sikerült. Martin is helytállt, ő a középmezőnyben zárt.
Muskatal István az edzőtábor tapasztalatairól a következőket mondta:

 

„A táborban, ahol 12 nemzet 66 sportolóval vett részt, elsősorban a sífutás technikájának fejlesztése volt fókuszban. A fiataloknak az olasz edzők akadálypályás erősítő edzést, köredzéseket, terepfutásokat szerveztek. A feladatokat csoportokban hajtották végre. Az utolsó előtti napon került sor a felmérőre: a lányok szerepeltek először, nagyjából 7 km-es távon futottak, majd a fiúk következtek 10 km-n. Bere Larisszának sikerült megnyernie a felmérő versenyt, 1 másodperccel előzte meg a második helyezettet. Holló Martin a középmezőnyben végzett, ő is sokat tanult, csiszolta technikai tudását.
Larissza a korábbi edzőtáborokon hallottak hasznosításával és azok alkalmazásával tudott előrelépni. Ő télen is résztvett FIS edzőtáborban, míg Martin most szerepelt először ezen az őszin. A YOG-on való indulásra mindketten sífutással aspirálnak, 2 lány és 1 fiú kvótánk van, elmondható, hogy Larisszának már biztos a helye a csapatban.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.