Nyolc sífutónk a romániai Cheile Grădiștei Fundata biatlon arénában rendezett nemzetközi síroller versenyen indult a hétvégén. A cél elsősorban a technika csiszolása és a versenytapasztalat gyűjtése volt. A mezőnyben kiváló teljesítményt nyújtott Bere Larissza, aki győzött 5km-n.

Petrahn Barbara, a síszövetség főtitkára a következőképpen értékelte Larissza jó szereplését:

„Nagyon jó előjel ez az eredmény a közelgő Téli Ifjúsági Olimpiára (YOG), Larissza erőnléti felkészülése és felkészítése jól halad Bugya Fruzsina edzővel; bízunk benne, hogy ezt a formát a téli időszakra is át tudják majd menteni vagy akár még fokozni is tudnak rajta. Egy új, motivált generáció van feljövőben, a felnőttek mellett érdemes lesz rájuk is odafigyelni, hiszen már a közelgő téli időszakban meghatározó versenyzői lehetnek a csapatnak.”

A csapat kísérő edzője Muskatal István a nemzetközi versenyen nyújtott teljesítményről és a következő időszak történéseiről a következőket nyilatkozta:

„A tél közeledtével egyre motiváltabbak a sportolóink. Larissza extrán motivált a sorozatos jó eredményei által, de a többieknél is napról napra látszik a fejlődés. Bízunk benne, hogy kitart a lendület a télre is. Fontos, hogy a versenyeken minél hatékonyabban alkalmazzák a technikát. A hétvégi verseny egy magaslati pályán, 1 270 méter tengerszint feletti magasságban zajlott, és ez befolyásolja a teljesítményt. A csapattal mi még nem vettünk részt magaslati edzőtáborban. Az e fajta edzéstapasztalattal valószínűleg több jó teljesítményt is láthattunk volna versenyzőinktől. De valójában a téli szezon eredményei a fontosabbak, különösen a YOG-en való jó szereplés a cél.”

A következő hétvégén is rajthoz állnak sportolóink a Síroller Országos Bajnokságon és a Kispuskás Nyári Kupaversenyen.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.