Az elmúlt idény utolsó versenyén az Európai Téli Parajátékok szlalom kategóriájában bronzérmet szerző Balogh Zsolt látássérült sízőnk és vezetője. Simonffy Botond lelkesen készül Csíkszeredában a szezonra, bár annak kezdete a vírushelyzet miatt igencsak bizonytalanná vált.  

- Milyen edzésmunkát tudtál a tavaszi karantén időszak alatt és nyáron elvégezni?

- Nagyon hosszúra sikeredett a tavaszi karanténidőszak, én nem gondoltam, hogy így kinyúlik, és sajnos nálunk a számok egyre csak nőnek, úgyhogy nem tudom, mikor jutunk oda, hogy újra havon legyünk. Az elején amikor teljes kijárási tilalom volt, akkor szabad gyakorlatokkal próbáltam magam formában tartani, majd az enyhítések után beiktattam a szaladásokat és az országúti kerékpárt. Az ezt követő lazításnál már a fitnesztermek is megnyithattak, amit ki is használok most is. Már a harmadik hónapja, hogy heti 5-6 szor edzek fitneszteremben, amit kiegészítek sprintekkel, bringázással és speciális gyakorlatokkal, melyek majd remélem, a javunkra lesznek. Én bízom benne, hogy nem zéróról kell kezdjük, de szerintem nagyon nagy lesz a lemaradás azokkal a nemzetekkel szemben, melyek országának adottságai révén tudtak ebben az időszakban havon is készülni. 

- Milyen volt a közös munka Zsolttal az előző versenyidényben?

- Viszonylag rövid idő alatt kellett összeszokjunk, és ezért mindketten beleadtunk szerintem minden tőlünk telhetőt. Az utolsó nemzetközi versenyen bronzérmesek lettünk, és akkor éreztem/tük azt, hogy van még bennünk potenciál, és lehet még javítani. Sajnos az óta nem voltunk havon.

Remélem, hogy tudjuk folytatni az elkezdett munkát. Én motivált vagyok, és igyekszem jó formába tartani magam, hogy ha “zöldutat” kapunk, akkor tudjunk beleadni az edzésekbe apait-anyait. Jelenleg, hogy kiutazzak, 2 Covid tesztet kell minden utazásnál elvégeztetnem. De amíg a Magyar Paralimpiai Bizottság nem látja biztonságosnak, addig nem szeretne senki kockáztatni, ami érthető is.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.