A Magyar Sí Szövetség elnöksége 2021. január 5-től nevezte ki a szervezet új főtitkárának Petrahn Barbarát.

A sportszakember az Amerikai Egyesült Államokban nemzetközi üzleti tanulmányok és menedzsment szakon szerzett diplomát, ezt követően atlétika edzői képesítésre tett szert a Testnevelési Egyetemen. Számos szakmai tapasztalatot gyűjtött az elmúlt években, a Győri Atlétikai Club klubmenedzsereként hét évig a klub operatív működéséért felelt, emellett hazai sportversenyeket koordinált és szervezett, valamint a 2017-es Győrben megrendezett nyári EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) atlétikai versenyigazgatójaként is dolgozott. Egyesületét nyolc sportágban képviselte a nemzeti szövetségeknél, atlétikában jelenleg is az Európai Atlétikai Szövetség Fejlesztési Bizottságának tagja.

Petrahn Barbara korábban sokszoros válogatott és magyar bajnok atlétaként két olimpián képviselte hazánkat, és több világbajnokságon is részt vett.

„Kívülről érkezem a sportágba, ennek van előnye és hátránya is, pozitívum, hogy nincsenek előítéleteim, elképzeléseim azonban igen, amelyeket szeretnék megvalósítani. Legfontosabb a sportág stabilitásának megerősítése és a bizalom visszaépítése. Gyorsan és hatékonyan dolgozó csapatot szeretnék kialakítani, amely a zavartalan szakmai munkát jelentős mértékben segíti” – így foglalta össze céljait Petrahn Barbara.

A szövetség elnöksége köszöni a távozó főtitkár, Szentgyörgyi Zoltán munkáját, aki csaknem másfél éven keresztül látta el feladatait.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.