A magyar indulóknak nem sikerült a kvalifikáció a főversenybe a sífutók csütörtöki sprintversenyében a németországi Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokságon. Négy versenyzőnk volt érdekelt ma - Kónya Ádám, Lágler Kristóf, Gyallai Soma, valamint Pónya Sára – akik a selejtezőben búcsúztak.

Sífutás, férfi sprint (1,5 km, klasszikus stílus) - a magyarok eredményei:

Férfiak:
81. Kónya Ádám
119. Lágler Kristóf
136. Gyallai Soma

Nők:
87. Pónya Sára

Kónya Bálint szövetségi kapitány a következőképpen értékelt.

„A klasszikus szám nem olyan, mint a distance versenyre a kvalifikáció, mert ott csak az fut, aki nem jut eleve a fő futamba. Sprinten viszont mindenki fut kvalifikációt, még a világelső is. Ebben a számban egyedül Ádámmal szemben volt kimondott elvárás, mert ő klasszik sprinten is egész jó. A másik két fiú és a Sári inkább skatingben jeleskednek, nekik a klasszikus nem a fő stílusuk.

Ádám ma egész jól ment, sok olyan versenyzőt megvert, akik papírforma szerint jobbak nála. Ez elég biztató a tegnapi nem túl jó szereplés után. A pálya nagyon trükkös volt, az éjjel lesózták, amitől nagyon kompakttá válik a hó. A fele árnyékban volt, ami végig fagyos maradt, a másik felét viszont megtűzte a nap. Az teljesen megolvadt, és mire több mint 100 versenyző átfutott rajta olyan lett, mintha jégkásában futnának a versenyzők. Nehéz olyan lécet waxolni, ami a jeges és az olvadt havon is fog felfelében és csúszik lefelében.

De most már előre tekintünk. Hogy mit várok a folytatástól? A team sprinten igazából más kis nemzetekhez kell mérni magunkat. Azok közül, akit lehet azt megverni. Pontosan még nem lehet tudni, kik indulnak, de görögök, macedónok, szerbek, talán őket meg lehetne verni. Nagy csata zajlik a plusz olimpiai kvótákért. Ha a nemzetek közötti ranglista végére fel tudnánk kerülni, akkor esetleg juthat egy második kvóta is. Ehhez az kell, hogy a többi kis nemzetből a lehető legtöbbet megverjük team sprinten.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.