Sérülés utáni rehabilitációt követően tért vissza az elmúlt versenyidényben Vörös Virág, aki néhány nappal ezelőtt legyőzte a koronavírus-fertőzést is. Kőszegi síugrónkkal a szezonbeli eredményeiről és élményeiről beszélgettünk.

- Többnyire túl vagyok a Covidon, egyelőre még kényszerpihenőn kell lennem az orvosi vizsgálatig, ami május elején lesz. Addig csak visszafogottan edzhetek, és miután meglesz a kontroll és minden oké, mehet a munka! 

- Hogy érezted magad a versenyeken?

- Jó volt ismét a síugró közegben lenni, találkozni a többiekkel és versenyezni. Sérülés után mindig nagyon nehéz a visszatérés a versenyritmusba, ráadásul nekem ez már sajnos a második térdműtétem volt, ami még jobban nehezítette a dolgomat. A szezon elején voltak még rendesen fájdalmaim, ezért akkor vissza is kellett venni a tempóból. Azóta úgy érzem javult a helyzet, nyilván nem tökéletes, egy kétszer műtött térd soha nem lesz olyan, mint azelőtt, de mindenképp jobb, mint volt.

 - Mennyire tudtad visszaszerezni a versenyformád?

- Műtét és több hónapos kihagyás után kell idő mire teljesen visszatér a forma, szóval nem volt egyszerű, de én minden tőlem telhetőt megtettem, jelenleg ennyire volt elég, hogy egyszer, hinzenbachi világkupán (0,3 pont híján kétszer) sikerült a főversenybe kerülés. Azt a versenyt pozitívan éltem meg. 

- Hogy alakul a következő időszak?

- Egy kis pihenés következik itthon, majd indul az alapozás. Időben szeretnénk kezdeni, szóval május elejére tervezzük a kezdést. Az előttem álló felkészülési időszakban a célom az, hogy az elugrásban, valamint a repülésemben fejlődjek.

- A nyári szezonban viszontláthatunk?

- Igen, tervezzük a nyári Grand Prix versenyeken is a részvételt, és esetleg Kontinentális Kupában is elindulok. 

- Hogy zajlik az olimpiai kvótaszerzés a síugrásban, te hol tartasz?

- Tavaly nyártól jövő januárig tart a kvalifikációs időszak. A világkupa összetettben kell a TOP40-ben lenni. Jelenleg még nincsen sajnos VK pontom, de még lesz lehetőség szerezni, szóval eltökélt vagyok. A pontszerzésbe a nyári Grand Prix is beleszámít.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.