Emailben szerződése megszüntetését kérte Vasja Bajc, aki eredetileg a 2021/2022-es szezon végéig vállalt edzői feladatot a Magyar Sí Szövetségnél.  A szlovén szakember, aki világkupa pontszerző síugrónk, Vörös Virág felkészülését irányította négy éven keresztül, döntését a nem megfelelő finanszírozási háttérrel indokolta, majd a felmondását követő napon a cseh válogatotthoz igazolt.

"A Magyar Sí Szövetséget is meglepte a hír, hogy Vasja Bajc a cseh síugró csapatot készíti fel a jövőben. Felek, a jelenleg érvényben lévő szerződésüknek megfelelően, kölcsönösen keresik a megoldást a felmerült helyzet orvoslására; szem előtt tartva a magyar csapat felkészülésének sikerességét az olimpiai kvalifikációs versenyekre, valamint az olimpiára" – nyilatkozta a hír kapcsán Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára. 

Vasja Bayc szerződésének lezárása tehát még nem történt meg, de annál fontosabb, hogy a jövőben Vörös Virág felkészülését ki irányítja. A szövetség arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb megtalálja világkupás síugrónk számára a megfelelő szakembert. Virág a nyári versenyidényre készül fel, és az olimpiai kvalifikációs időszak is előtte áll.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.