Clément Noël nyerte a férfi műlesiklást a pekingi téli olimpián, Kékesi Márton a 33. helyen végzett.

Az első csúszás során 40. helyen állt Marci. Mindkét futamában a pálya első fele sikerült jobban, utána többször is hibázott, végül a második felvonásban 45 célba érkezőből a 33. lett. Összesen csaknem 90-en indultak a versenyen.

"Többféle érzés kavarog bennem, de sokkal több a pozitív, mint a negatív. Az első futam lehetett volna sokkal jobb is, de volt egy komoly hibám, ha az nincs, akkor bejöhettem volna a legjobb harmincba, mint ahogy reméltem. A második menetem sokkal jobban sikerült, elengedtem magamat" - mondta az MTI-nek Kékesi, aki négy éve ebben a számban 30. lett. "Nehéz volt az ide vezető út, és az is hátrányt jelentett számomra, hogy a szlovén edzőm nem tudott kijönni velem az olimpiára a koronavírus-fertőzése miatt. Itt az olimpián időbe tellett, hogy megszokjam körülményeket, mert a világkupaversenyeket nem ilyen jellegű pályákon rendezik. Itt fontosabb volt a helyezés, mint a hátrány százalékban kifejezve".

Az izraeli színekben szereplő Szöllős Barnabás az első futam 28. helyezettjeként harmadikként jöhetett le a pályán, de nem sikerült túl jól a futama, összesítésben azonban végül így is a 23. helyen zárt.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.