Kedden és szerdán rendezi meg az Országos Alpesi Síbajnokságát a Magyar Sí Szövetség az ausztriai Grebenzenben. A futamokon elindul a pekingi téli olimpián szereplő két síző, Tóth Zita és Kékesi Márton is. Az Országos Bajnokság az MVM Magyar Kupa versenysorozat része.

Február 22-23. között a serdülő (U14-U16), az ifjúsági és a felnőtt korcsoport számára bonyolítja le a Magyar Sí Szövetség a 2021/2022-es Országos Alpesi Síbajnokságot, ahol az indulók óriás-műlesiklásban és műlesiklásban harcolnak a bajnoki címért. A két számban nyújtott teljesítmény alapján összetett győzteseket is hirdetnek, és a legeredményesebb csapat szintén országos bajnoki címet szerez.

„Az országos bajnokság minden évben az alpesi szakág egyik legjelentősebb versenye, ahol minden induló megmutathatja, mennyit fejlődött az elmúlt egy évben. A fiatalabbak számára nagy élmény az is, hogy a nemzetközi versenyeket megjárt ifi és felnőtt sízőkkel egy pályán csúszhatnak. Különösen a téli olimpia évében, amikor a médiumokon keresztül követhették a magyarok szereplését és szurkolhattak nekik” – mondta Petráhn Barbara, a síszövetség főtitkára.

A magyar bajnokságon a téli olimpián induló két alpesi sízőnk, Tóth Zita és Kékesi Márton is rajthoz áll. Zita számára további jelentős világverseny következik rövidesen, március 1-től ugyanis az Alpesi Ifjúsági Világbajnokságon versenyez majd Kanadában.

Az Országos Alpesi Síbajnokság - MVM Magyar Kupa 7. fordulójának versenykiírása itt letölthető.

Kép: Magyarock

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.