Február 22-23. között rendezte meg a Magyar Sí Szövetség a felnőtt-, ifjúsági és serdülő alpesi síbajnokság futamait az ausztriai Grebenzenben. Az első versenynapon óriás-műlesiklásban, másnap műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokokat is hirdettek. Az Országos Bajnokság az MVM Magyar Kupa versenysorozat része volt.

A meleg időjárás ellenére viszonylag jól tartotta magát a pálya, a versenyzők dolgát leginkább a viharos szél nehezítette meg. A futamokon elindultak a pekingi téli olimpián szereplő sízők, Tóth Zita, valamint Kékesi Márton is, aki a hétvégén érkezett vissza Pekingből, és szinte egyenesen az országos bajnokságra utazott.

A keddi óriás-műlesiklásban a nőknél Tóth Zita (Vasas SC) megvédte bajnoki címét, őt a dobogón Junia Brigitta (Snowline) és Majtényi Hanna (Callberg) követte. A férfiaknál Úry Bálint (Fullsport SE) végzett az élen, mögötte Kékesi Márton (DVTK), valamint Trunk Tamás (Callberg) végzett.

Szerdán műlesiklásban álltak rajthoz az indulók, akik közül Tóth Zita hozta ezt a számot is. A dobogó további fokaira Hozmann Szonja (Procelero) és Junia Brigitta léphetett fel.

A férfiaknál az olimpián 33. helyen végzett Kékesi Márton érte el a legjobb időt Hozmann Rudolf (Procelero SE) és Trunk Tamás előtt.

A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok a két olimpikon, Tóth Zita és Kékesi Márton lett.

Az ifjúsági és serdülő bajnokok a következők: 

Óriás-műlesiklás: 
Ifi
Tóth Zita (Vasas)
Úry Bálint (Fullsport)

U16
Pártos Alexa (Snowline)
Schneider Milán (Körte)

U14
Pászka Mikolt (Fullsport)
Schneider Brúnó (Körte)

A műlesiklás, az összetett eredmények és teljes hivatalos eredménylista hamarosan honlapunkon is elérhetőek lesznek. A https://siverseny.hu/eredmenyek oldalon már megtalálhatóak. 

 

 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.