Három magyar versenyző indul a biatlon világbajnokságon, melynek helyszíne az olaszországi Antholz-Anterselva. A február 12 és 23. között megrendezett világeseményen Pónya Sára, Panyik Dávid és Gyallai Soma képviseli a magyar színeket.

Mindhárman az egyéni és a sprint számokban érdekeltek, és a szereplésüktől függően folytathatják a küzdelmeket az üldözéses számban.

A nemzeti rangsor alapján lehet bejutni a single mix váltóba, melyben a legjobb 30 nemzet 1 női és 1 férfi versenyzője vesz részt. Jelenleg mintegy 30 nemzet szerepel a ranglistán, és a vébé sprint- valamint egyéni versenyei után frissítik a listát. Az egyéni versenyeken lehet nemzeti pontot szeretni, ami alapján rangsorolják a nemzeteket.

Amennyiben a magyar csapatnak sikerül a TOP 30-ba kerülni, Pónya Sára mellett várhatóan Panyik Dávid indul majd a váltóban. A tavalyi Európa-bajnokságon már volt szerencséjük ebben a számban együtt versenyezni.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.